Anti virus

Waarom antivirus software?

Elk jaar komen er steeds meer nieuwe computervirussen bij. Een virus is een programma, dat zich in een bestand op uw computer nestelt, meestal in het bestand van uw besturingssysteem. Daardoor is het erg moeilijk het geïnfecteerde bestand virusvrij te maken.
De schade die virussen aanrichten kan enorm variëren. Van traag werkende programma’s, aantasting van de gebruiksvriendelijkheid van programma’s tot verlies van belangrijke gegevens. Met andere woorden, een computervirus wil je zo snel mogelijk kwijt.
Hier komt het antivirusprogramma, ook virusscanner genoemd, in beeld. Antivirussoftware begint te werken bij het opstarten van uw pc en draait de hele tijd door op de achtergrond, zodat u hier zo min mogelijk hinder van ondervindt. De virusscanner scant in een laag tempo alle bestanden van uw computer om de eventuele aanwezigheid van een virus op te sporen.

Slimme antivirusprogramma’s scannen uitsluitend de bestanden die in gebruik zijn om met zo weinig mogelijk computergeheugen een zo groot mogelijke garantie te geven dat uw pc virusvrij is. Een antivirusprogramma detecteert niet alleen virussen, het bestrijdt ze ook. De meeste van deze programma’s hebben een automatisch update mechanisme, waarbij de remedie tegen nieuwe virussen automatisch gedownload wordt, zodat het programma ook de nieuwste virussen kan opsporen en bestrijden. Omdat een antivirusprogramma niet de hele bestandsstructuur op de achtergrond kan scannen, moet u af en toe eens een scan starten op de voorgrond. Dit kan door de virusscanner manueel te openen. Deze detectie kan enkele uren duren, maar u bent er dan wel zeker van dat uw volledige pc gescand is.

 

Betrouwbaarheid:
De betrouwbaarheid van een virusscanner kunt u alleen vaststellen door het ook echt te gaan gebruiken. Meestal zijn de grote, bekende fabrikanten het meest te vertrouwen. Wij werken enkel met software van de grote producenten. Samen met onze jarenlange ervaring kunnen wij u perfect begeleiden bij een juiste en doordachte keuze.

Snelheid
Uit ervaring weten wij dat er veel virusscanners, zelfs die waarvoor moet worden betaald, veel computergeheugen verbruiken, waardoor uw pc trager gaat werken. Als bijvoorbeeld 30% van het beschikbaar geheugen gebruikt wordt voor het antivirusprogramma, blijft er slechts 70% over voor de programma’s waar u daadwerkelijk mee werkt. Goede antivirussoftware verbruikt zo weinig mogelijk computergeheugen en scant eerst de bestanden met het hoogste risico. Zo zal het programma eerst bestanden scannen die in gebruik zijn, zoals die op dat moment gekopieerd, aangepast of verplaatst worden.

Gebruiksvriendelijkheid
Een antivirusprogramma is gebruiksvriendelijk als je zelf niets hoeft te doen. Virusdefinitie-bestanden moeten automatisch gedownload en ge-update kunnen worden.

Prijs
Er zijn zowel gratis als betaalde antivirusprogramma’s. Programma’s waarvoor moet worden betaald zijn niet altijd goed. In sommige gevallen zijn gratis virusscanners zelfs beter dan de betaalde versies. De gratis varianten moeten dan wel correct geïnstalleerd en geconfigureerd worden.

Internet Security installatie door Greenline computers

Wij bij Greenline Computers gebruiken uitsluitend AVG Internet Security, die reeds jaren hun nut hebben bewezen, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk zijn.
Bij ons betaalt u dus slechts één keer een bedrag voor de installatie en configuratie. Ideaal toch?

Wenst u ook een degelijk Internet Security? Neem contact met ons op voor een afspraak. Wij helpen u graag verder!