Back-up

Waarom heb ik een back-up systeem nodig?

Wat als morgen uw PC crasht of uw laptop gestolen wordt? Heeft u geen back-up systeem? Dan bent u de belangrijke documenten of persoonlijke foto’s op uw computer kwijt. In veel gevallen is de schade van verloren data veel groter dan dat u een nieuwe computer moet kopen. Daarom is het raadzaam steeds een back-up te hebben van de belangrijkste gegevens op uw PC. Het belang van een goede back-up is voor iedereen duidelijk. Toch stellen we de aankoop van een back-up systeem vaak uit. Wacht niet langer, onderneem nu actie!

Back-up systemen: Een overzicht.

Een back-up is in feite niets anders dan het vastleggen van een reservekopie van computergegevens. Deze back-up kan u vervolgens eenvoudig terugplaatsen op de nieuwe PC. Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten back-up systemen. Afhankelijk van uw wensen, eisen en de hoeveelheid data kunnen wij u één van de volgende back-up oplossingen aanbieden.

Bij een online back-up worden uw gegevens op een beveiligde server geplaatst. U hoeft geen grote investeringen te doen, geen apparatuur aan te kopen. Ideaal voor de kleine Mkb & particulieren.

USB Backup Systemen

Bij deze back-up wordt gebruik gemaakt van een externe USB-stick of harde schijf. De back-up wordt gecontroleerd uitgevoerd door back-up-software dat automatisch om de zoveel tijd een reservekopie maakt van uw belangrijke gegevens. Dit vergt een kleine investering. Ideaal voor particulieren met een grote hoeveelheid data.
Dit back-up systeem bestaat uit een NAS (Network Attached Storage). Een NAS is in feite een externe harde schijf die verbonden is met het thuisnetwerk of bedrijfsnetwerk, waarop de gegevens van een of meerdere computers weggeschreven kunnen worden. Een NAS bestaat uit minstens twee harde schijven, waarbij de back-up constant bewaard wordt op de twee disks. Als een harde schijf het begeeft, dan staat de back-up nog steeds veilig op de andere harddisk. Dit systeem vergt een grotere investering. Daarom raden wij dit aan voor Mkb’s die een back-up systeem willen voor meerdere computers.

Om gebruik te maken van de PC Service kunt u online uw pc probleem melden. Wij bellen u daarna op voor een afspraak. Wilt u onmiddellijk een afspraak, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Wij bieden drie manieren van pc service.

  • Hulp aan huis
  • Hulp op afstand
  • Hulp in ons kantoor (u brengt dan uw pc bij ons)