Draadloos internet

Draadloos internet: wat is dat?

Als je draadloos internet laat installeren, kunt u met uw PC of laptop eenvoudig via een draadloze router of een access point draadloos online op internet surfen.
U heeft dus geen ellelange kabels meer nodig. Een vaste werkplek is dan overbodig. U kunt dus, binnen het bereik van uw draadloos netwerk, surfen & downloaden waar u maar wilt! Gemakkelijk, niet?

Laat uw draadloos internet installeren door Greenline Computers!

Draadloos internet: wat heeft u nodig?

Wilt u draadloos internet installeren, dan heeft u een breedband internetverbinding nodig. Deze verbinding gaat via een modem naar een router of naar een access point. Met deze verbinding kunt u gebruik maken van het draadloze internet.

WLAN(Wireless Local Area Network) geeft toegang tot het internet, maar kan ook twee of meer computers indirect met elkaar verbinden. Meestal gebruiken we de term Wi-Fi. De apparaten zijn dan uitvoerig getest op hun compatibiliteit met draadloze apparatuur.

De internet signalen, die uw laptop of PC moet opvangen, worden door de router uitgezonden. Dit gebeurt via een draadloze netwerkadapter die meestal in uw laptop is ingebouwd.
Op een desktop (vaste PC) is dit meestal niet het geval. Dan heeft u een draadloze netwerkadapter nodig die u kunt instellen en aansluiten op de USB-poort van uw computer.

 

Draadloos internet: de voordelen!

Het is duidelijk dat draadloos surfen op het internet tal van voordelen biedt, vooral voor mensen die surfen via een laptop. U zult dan geen last hebben van lange kabels en hoeft uw laptop of PC niet op een vaste werkplek te staan.
Laat draadloos internet installeren en surf draadloos binnen het bereik van je netwerk, overal in huis.

Bovendien kunt u met uw laptop of computer, als deze uitgerust zijn voor draadloos surfen, buitenshuis via een hot-spot surfen. Er zijn talloze plaatsen met een uitgebreid hot-spot-netwerk.

Draadloos internet: de nadelen

Draadloos internet installeren doe je niet zomaar. Houdt  rekening met een aantal dingen.

De installatie van draadloos internet is iets duurder als u het vergelijkt met de installatie van bekabeld internet. Het kan zijn dat u nog niet beschikt over een, al dan niet ingebouwde, netwerkadapter of over een router. Dan zal u deze dienen aan te kopen.

Als u uw netwerk niet goed beveiligd, kunnen anderen op uw netwerk inbreken en van uw internet abonnement gebruik maken. Zo hebben ze eveneens toegang tot uw data en netwerk.
Om niet voor zulke onaangename verrassingen te komen staan, kan u best voor de beveiliging van uw netwerk met ons contact opnemen!
Wij helpen u graag verder!

Wanneer wij draadloos internet installeren bij onze klanten voorzien wij de installatie van de nodige beveiliging. U hoeft zich als klant geen zorgen te maken over de veiligheid van uw draadloos netwerk.

Draadloos internet: de installatie

Laat u een draadloos netwerk installeren, dan kan u best beroep doen op de hulp van een professionele installateur. Deze kan voor u alles monteren en ervoor zorgen dat uw netwerk eveneens beveiligd is.

Contacteer ons. Greenline Computers installeert uw draadloos internet van A tot Z!